Conexiunile care te duc la Succes

Se zice că ești la 5-7conexiuni distanță față de oricine din lumea aceasta. Pare uimitor dar dacă stai să te gândești cu ce se ocupă cel mai bun prieten al vecinului care e văr primar cu gospodarul care stă peste drum de bunicii tăi, atunci ai fi uimit să vezi că ești mai aproape de Jeff Bezos (CEO Amazon) decât ai crede.

Totul în lumea asta stă doar în conexiuni. Oricât de bun,tare, deștept, șmecher, puternic, glorios, miss, inteligent, fantastic sau miraculos ai fi, dacă nu ești om cu oamenii, după cum se spune, atunci nu vei reuși să faci nimic. Pur și simplu.

Nimeni, niciodată nu a reușit ceva singur. Totul stă într-un grup de oameni. Nici Alexandru cel Mare nu a fost singur în cucerirea imperiilor.

Iar dacă tu reușești să aduni aproape de tine acei oameni care te pot ajuta să ajungi unde îți dorești atunci chiar că ai putea cuceri lumea. Și asta fără să duci planeta într-un război mondial.

Gândește-te că aceste conexiuni de oameni sunt ca un mușchi, cu cât lucrezi mai mult la ea cu atât crește mai mult și devine mai valoroasă. Noi ca oameni nu suntem doar conectați cu alți oameni, noi chiar suntem produsul conexiunilor pe care le avem. Știi și tu că dacă îți petreci timpul cu idioți, în mod indubitabil nu vei ajunge un intelectual. În cel mai bun caz vei ajunge un șef de idioți.

Un mod foarte bun de a aduce oameni valoriși în jurul tău este de a-i ajuta. Și cel mai bun mod de a-i ajuta este să îi ajuți să își îndeplinească dorințele, motivațiile găsești motivațiile. Trei dintre cele mai importante dorințe/motivații ale unui om sunt găsirea dragostei, a face bani și schimbarea lumii.

Tu cum îi ajuți pe alții să ajungă unde își doresc?

Cum ajungi să ai conexiuni valoroase?

Cu cât ajuți mai mulți oameni să ajungă unde își doresc cu atât mai mulți oameni te vor ajuta pe tine să ajungi unde îți dorești. Așa lucrează universul. Ar trebui să fi neașteptat de ghinionist ca universul să conspire împotriva ta și nu în favoarea ta.

Ajuta oamenii să ajungă la succes și te vor ajuta și ei pe tine. Ca să poți ajuta eficient oamenii atunci va trebui să ai o relație bună cu ei. Deci gândirea de tip “îl ajut ca apoi să mă ajute și el pe mine” nu va funcționa. Realmente trebuie să fii interesat ca acel om să reușească pentru ca în cele din urmă să reușești și tu. Nu știu cum să îți spun, dar se simte când nu ești autentic și te învârți doar după interes. Gândește-te că dacă toți din jurul tău ajung să fie de success atunci e imposibil ca tu să nu ajungi așa.

Fă-te indispensabil pentru oameni. Bagă-te în grupuri cu alți oameni pe un film cu tine și interacționează fie prin propriile postări fie cu răspunsuri la întrebările altora. Ai trac? Ar fi și ciudat să nu ai. Când simți ceva inconfortabil înseamnă că ești pe drumul cel bun.

E clar că a avea conexiuni valoroase nu e un drum ușor. Nici unul ieftin. Chiar de curând am plătit 200 de euro pe un curs, nu neaparat că eram atât de interesat de acel curs (pe de o parte aș fi putut găsi acele informații și în online) ci mai degrabă pentru a intra într-un grup privat cu oameni pe aceeași gândire ca mine.

Realizarea de conexiuni valoroase funcționează exact ca un joc de popice. Fie ești mingea care merge face și drege, fie ești popica care așteaptă să vadă ce se întâmplă. Indicat este să fii mingea.

Din proprie experiență cele mai bune conexiuni pe care le poți face cu oamenii sunt atunci când reușești să atingi sufletul omului. Trei subiecte care pot lega oamenii foarte bine între ei sunt sănătatea, averea și copii. La subiectul cu averea am reușit să leg relații foarte bune. Discuțiile despre investiții și afaceri mi-au deschis multe uși înspre sufletul oamenilor.

Așadar nu uita ca în tot acest joc al conexiunilor, tu să fii mingea și nu popica.

Sănătate la iepuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *