3 Limbaje de programare pe care sa le inveti

Fiind preinstalat în orice browser pe care îl folosești, Javascript este probabil cel mai popular program din lumea It-istilor. “Write once, run anywhere” este premisa pe baza căruia a fost creat acest limbaj iar faptul că Gmail, Facebook, Instagram sau Twitter il folosesc, fac ca acest limbaj să fie unul foarte căutat, dar și bine plătit.

Pentru dezvoltarea aplicatiilor IOS și Android se folosește limbajul Java iar gradul de dificultate poate fi puțin provocator la început, dar așa sunt toate lucrurile noi la început. Prima lună e mai greu dar după aceea totul merge mai ușor.

Cu ajutorul JavaScript ai putea adauga interactiune site-urilor, el comunicând foarte bine cu HTML si CSS.

Python este un alt limbaj de programare foarte răspândit și căutat. E un program mai ușor de învățat și nu presupune reguli de sintaxă complexă. Grafica interfețelor folsoite de utilizatori, software development si web development pot fi create folosind Pythin. Platforme precum Youtube și Spotify au fist scrise folosind acest limbaj de programare. E folosit cel mai adesea ca limbaj de scripting si automatizare, însă poate fi cu usurință folosit și pentru analiza datelor.

Totuși un dezavantaj al acestui program este că se consideră a fi un limbaj destul de incet care care necesita multe teste si nu este foarte practic pentru a dezvolta aplicatii mobile.

În ceea ce privește programare în C, se spune că este precum anatomia pe care trebuie sa o învețe un student la medicină. Desi e un limbaj “vechi” fiind printre primele apărute este, în mod neașteptat, foarte relevant și în ziua de azi. Multe alte limbaje de programare derivă de la C, iar învățarea acestui program te va ajuta să înveți cu o mai mare ușurință și celelalte limbaje de codare.

Programarea in C are un nivel mai ridicat de dificultate, dar este o buna prima optiune pentru ca majoritatea limbajelor de programare sunt implementate in el. Astfel ca odata ce ai invatat limbajul C iti va fi mai simplu sa inveti limbajul C# sau programarea C++.

Functionalitătile de clase și obiecte sunt principala diferență între C și C++  Limbajul C++ este un limbaj scalabil, cu ajutorul căruia se pot crea aplicații ce consumă multe resurse, precum aplicații pentru desktop sau jocuri cu grafică complexă. Astfel dacă vrei să lucrezi în industria de gaming atunci liniștit poți să înveți C sau C++.

***BONUS

Jobrouter este un alt limbaj de programare low code cu functionalități prestabilite. Aici practic nu ai avea nimic de codat ci doar de “asamblat” elementele din platforma pentru a face ceea ce îți dorești. Platforma se folosește pentru a automatiza procese interne dintr-o companie. O companie trăiește datorită proceselor pe care le are iar automatizarea lor devine imperativ necesară daca dorește să crească. Cu cât va fi o comapnia mai automatizată, cu atât va fi mai de succes. Nu mulți sunt cei care au aceste abilități. Dar acum ai ocazia să le înveți gratuit și să fii premiat pentru asta. Vezi la acest link despre ce e vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *