Vreau sa invat programare. Care e primul pas?

Știi cum se spune că informația e putere? E o mare probabilitate ca acest lucru să nu se mai aplice în următorii ani/an. De ce? Pentru că absolut orice fel de informație e la un click distanță. Iar provocarea adevărată este să poți găsi informația cea mai bună pentru tine. Cum alegi ceea ce ai nevoie din miliarde si miliarde de pagini disponibile cu toate informațiile?. Greu de zis.

#Pasul 1

Stabilește-ti clar de ce vrei să înveti programarea. Dacă nu vei știi clar de ce atunci la primul “pumn în nas” te vei opri si nu vei mai fi motivat să cauți soluția. Știi și tu că motivatia e precum dușul – trebuie făcut zilnic. Dar dacă nu știi de ce “faci duș” (motivezi) atunci nu o vei face și vei abandona. Nu e niciodată prea târziu sau prea devreme pentru a învăța programarea. Fie că vrei să o faci pentru o carieră în domeniu, fie că vrei să dezvolți o aplicație ca soluție pentru o problemă pe care ai descoperit-o, fie că e pentru că se câștigă bine, important este să știi de ce.

#Pasul 2

Știi care e motto-ul de la Nike? Just do it!

Ei bine, ca la orice alt lucru nou de care vrei să te apuci, cuvintele “Just start it!” se aplică mult mai bine. Începe cu ceva foarte, foarte simplu și avansează.

La fel care orice alt domeniu și programarea este de mai multe tipuri. Ai putea să faci programare și să scrii codurile efectiv sau ai putea doar “să te joci” cu niște elemente predefinite într-o platformă low code. Practic ai putea să înveți să creezi acele elemente predefinite sau să le asamblezi. Indiferent care variantă ai alege-o plus valoarea va fi aceeași deoarece tipul de clienți este diferit. Atâta timp cât tu poți să rezolvi problema clientului atunci vei fi plătit regește. Unii vor dori scrierea de cod iar alții asamblarea elementor pentru a rezolva o nevoie (ex: automatizarea unor procese repetitive dintr-o companie).

#Pasul 3

Ok, ai decis dacă e ceva low code sau cu codare efectivă?

Great!

Acum, dacă ai ales o variantă low code, atunci una dintre cele mai bune oportunități ar fi să înveți să lucrezi în platforma Jobrouter. Practic cu ajutorul acestei platforme vei putea automatiza procesele dintr-o companie. Rapoartele, cererile de concediu, fisiele care necesită semnături de la persoane cheie – toate acestea pot fi automatizate. Companiile îi plătesc regește pe cei care ajută compania să salveze timp. Automatizarea proceselor duce la salvarea de timp pentru companie iar asta implicit implică mai multe oportunități de dezvoltare pentru companie.

În prezent, special pentru elevi și studenți, desfășurăm GRATUIT astfel de cursuri, cu video-uri explicative și tot tacâmul. Pe lângă faptul că ai putea să înveti un domeniu care este căutat și de viitor, ai putea să și beneficiezi de niște premii foarte atractive dacă ai niște rezultate bune. Trage aici un ochi si convinge-te singur.

Dacă ai ales varianta cu realizarea de cod efectiv atunci aici, în funcție de motivația ta, lucrurile se împart în mai multe variante.

Dacă motivația este crearea unui start-up atunci ai putea să începi cu HTML, CSS si JavaScript. Poți începe cu conceptele mai ușoare ale acestor limbaje pentru ca ulterior sa le aprofundezi. Forumurile sunt pline de persoane care au întâlnit toate problemele pe care le vei întâlni și tu.

Dacă ești pasionat de aplicatiile mobile atunci poate cel mai bine este să începi cu limbajul de programare Java (asta dacă eși pe filmul Android) iar dacă ești cu IOS în buzunar atunci limbajul de programre Swift poate fi cel mai potrivit pentru început.

Iar dacă te pasionează tehnologia, computerele de bord și alte lucruri de back-end, atunci C și C++ e pentru tine.

#Pasul 4

Just start it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *